• Swammerdamlaan 24, 7002 HR Doetinchem

Slachtoffers

Slachtoffers

Het kan zijn dat je vroeger iets hebt meegemaakt en dat diep hebt weggestopt. Seksueel misbruik bijvoorbeeld. Je denkt dat je er geen last meer van hebt omdat je er niet vaak meer aan denkt, maar ergens onder de oppervlakte blijft het trauma dat je opgelopen hebt sudderen. En wanneer het op onbewaakte momenten toch heel even naar boven komt, beneemt het je de adem… Maar tegen wie kun je ooit vertellen wat je hebt meegemaakt en hoe dit jou veranderd heeft?

Seksueel misbruik laat diepe sporen na in je leven.
Om hier mee om te gaan en te kunnen overleven, heb je jezelf manieren aangeleerd die je daarbij helpen.

Als volwassene kunnen deze patronen je gaan blokkeren, waardoor je vast loopt. Je kunt niet meer bij de kwaliteiten en talenten komen die in jou verscholen zitten.

Je hoeft niet langer alleen een oplossing te zoeken. Ik wil samen met jou op een rustig tempo kijken waar je het meeste last van hebt en wat je wensen zijn. Op een liefdevolle en integere manier wil ik je helpen om weer zicht te krijgen op je eigen kracht en de mogelijkheden die je hebt om verder te kunnen.
Door het creëren van een veilige omgeving voor jou en jouw verhaal ontstaat de mogelijkheid dat je ruimte ervaart om te groeien en innerlijk te helen.

De wonden die zijn toegebracht en jouw overlevingspatronen die je misschien al (tientallen) jaren toepast, kun je niet binnen 3 maanden veranderen. Daarom kan de therapie een lang proces worden, maar dat geeft niet. Je krijgt alle ruimte en tijd om te werken aan je herstel in jouw tempo en op een manier die het beste bij je past.