• Swammerdamlaan 24, 7002 HR Doetinchem

Seksueel misbruik

Zowel slachtoffers als partners van slachtoffers lijden onder seksueel misbruik.

Seksueel misbruik

Slachtoffers

Het kan zijn dat je vroeger iets hebt meegemaakt en dat diep hebt weggestopt. Seksueel misbruik bijvoorbeeld. Je denkt dat je er geen last meer van hebt omdat je er niet vaak meer aan denkt, maar ergens onder de oppervlakte blijft het trauma dat je opgelopen hebt sudderen. En wanneer het op onbewaakte momenten toch heel even naar boven komt, beneemt het je de adem… Maar tegen wie kun je ooit vertellen wat je hebt meegemaakt en hoe dit jou veranderd heeft?

Seksueel misbruik laat diepe sporen na in je leven. Om hier mee om te gaan en te kunnen overleven, heb je jezelf manieren aangeleerd die je daarbij helpen.

Je hoeft niet langer alleen een oplossing te zoeken. Ik wil samen met jou op een rustig tempo kijken waar je het meeste last van hebt en wat je wensen zijn. Op een liefdevolle en integere manier wil ik je helpen om weer zicht te krijgen op je eigen kracht en de mogelijkheden die je hebt om verder te kunnen.
Door het creëren van een veilige omgeving ontstaat de mogelijkheid dat je ruimte ervaart om te groeien en innerlijk te helen. Je krijgt alle tijd en ruimte die je nodig hebt om je wonden te helen en dit mag op de manier die bij jou past.

Partners van slachtoffers

Niet alleen het slachtoffer lijdt onder seksueel misbruik, ook jij als partner.
Wanneer je jouw problemen spiegelt aan die van je partner, zul je al snel tot de conclusie komen dat ze in het niet vallen bij de problemen die je partner heeft door het misbruik.

Hierdoor verlies je je eigen behoeften gaandeweg steeds meer uit het oog en kun je op een punt terecht komen dat het beter is als er iets verandert.
Er is inmiddels veel hulp voor de slachtoffers maar waar kunnen de partners van deze slachtoffers terecht? Dat kan bij mij.

Ook partners hebben een manier gevonden om te overleven in een relatie waar de wonden van het misbruik nog zo zichtbaar zijn. Samen gaan we kijken naar jóuw verhaal. Wie ben je en welke patronen heb je ontwikkeld. Wat is het patroon dat je jezelf helemaal wegcijfert en hoe ziet dit er uit in je leven. Maar belangrijker: op welke manier kan ook jij gezonde patronen ontwikkelen waarin er ruimte is voor jouw verlangens en behoeftes. Ook jou, als partner van het slachtoffer, wil ik mijn hand reiken om dit samen te gaan ontdekken.

Maak een afspraak