• Swammerdamlaan 24, 7002 HR Doetinchem

Partners van slachtoffers

Partners van slachtoffers

Niet alleen het slachtoffer lijdt onder seksueel misbruik, ook jij als partner.
Het kan soms erg moeilijk zijn om met haar/hem om te gaan. Waar doe je goed aan en wat kun je beter niet doen?

Wanneer je jouw problemen spiegelt aan die van je partner, zul je al snel tot de conclusie komen dat ze in het niet vallen bij de problemen die je partner heeft door het misbruik.
Hierdoor verlies je je eigen behoeften gaandeweg steeds meer uit het oog. Je weet niet goed meer wat gezonde grenzen zijn en wordt onzeker over jezelf. Dit houd je misschien een tijdje of zelfs jaren vol, totdat je op het punt komt dat ook jij niet verder kan zoals het nu gaat.

Er is inmiddels veel hulp voor de slachtoffers maar waar kunnen de partners van deze slachtoffers terecht? Dat kan bij mij.
Ik heb in de loop der jaren steeds meer ontdekt dat de partners ook een manier hebben gevonden om te overleven in een relatie waar de wonden van het misbruik nog zo zichtbaar zijn.

Samen gaan we kijken naar jóuw verhaal. Wie ben je en welke patronen heb je ontwikkeld. Wat is het patroon dat je jezelf helemaal wegcijfert en hoe ziet dit er uit in je leven. Maar belangrijker: op welke manier kan ook jij gezonde patronen ontwikkelen waarin er ruimte is voor jouw verlangens en behoeftes.

Ook jou, als partner van het slachtoffer, wil ik mijn hand reiken om dit samen te gaan ontdekken.