Over mij

Mijn naam is Marjolein Dijkstra. Ik ben getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen. Ik heb jarenlang in de gezondheidszorg gewerkt. Tijdens deze jaren werd ik er door het werken met patiënten bij bepaald welke invloed een (ernstige) ziekte op het functioneren van de patiënt en zijn omgeving kan hebben. Hierdoor kreeg ik steeds meer oog voor de mens achter de patiënt.

Een aantal jaren geleden vonden er in korte tijd binnen ons gezin een aantal heftige gebeurtenissen plaats die er uiteindelijk toe leidden dat ik in een burn-out terecht kwam.

Hierdoor kreeg ik de kans om stil te staan en te gaan onderzoeken op welke manier ik verder wilde. Ik zocht verdieping op het psychische vlak en wilde antwoorden vinden op existentiële vragen. Deze zware tijd is uiteindelijk een heilzame periode in mijn leven geweest. Ik was in staat om mijn eigen kracht te ontdekken en te groeien.

Ik ben afgestudeerd als psychosociaal therapeut aan de 4-jarige HBO-opleiding tot psychosociaal begeleider/transpersoonlijk counselor en psychologie aan de Academie Integrale Menswetenschappen-SPSO te Zeist.
Ook heb ik in 2019-2020 de opleiding voor familieopstellingen bij het IVSW te Dieren gedaan en begeleid familieopstellingen.
Dit jaar, 2021, volg ik een aantal workshops van Access Counsiousness, waardoor ik Access Bars en Body Process behandelingen kan geven.

Daarnaast volg ik jaarlijks aanvullende en verdiepende bijscholingen en opleidingen.