• Swammerdamlaan 24, 7002 HR Doetinchem

Over mij

Over mij

Marjolein Dijkstra

Over mij

Van jongs af aan ben ik betrokken bij de mensen om me heen. Als hooggevoelig kind keek ik al vol verwondering naar de wereld rondom me. Dat zorgde ervoor dat ik opleidingen en beroepen koos waarin het zorgen voor de medemens centraal stond.
Door mijn werk met patiënten in de gezondheidszorg ontdekte ik welke invloed een (ernstige) ziekte op het functioneren van de patiënt en zijn omgeving kan hebben. Hierdoor kreeg ik steeds meer oog voor de mens achter de patiënt.

Mijn eigen ervaringen met dat wat het leven mij bracht zorgde ervoor dat ik jaren geleden in een burn-out terecht kwam. Hierdoor kreeg ik de kans om stil te staan en te gaan onderzoeken op welke manier ik verder wilde. Verdieping zoekend op het psychische vlak wilde ik antwoorden vinden op existentiële vragen. Deze zware tijd is uiteindelijk een heilzame periode in mijn leven geweest. Ik was in staat om mijn eigen kracht te ontdekken en te groeien.

In 2015 ben ik met mijn eigen praktijk gestart voor psychosociale therapie nadat ik de 4-jarige opleiding aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen – SPSO had afgerond. In de jaren daarna kwam het systemisch werken op mijn pad en is dit de basis geworden van waaruit ik kijk en werk. Het is voor mij vanzelfsprekend dat ik jaarlijks bijscholingen en opleidingen volg om up to date te blijven.

Registraties en lidmaatschappen:

  • LVPW: Landelijke vereniging voor Psychosociaal Werkenden
  • RBCZ: Registertherapeut Beroepsbeoefenaren Complemenataire Zorg
  • SCAG: Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg
  • TZC: Tuchtrecht Complementaire Zorg
  • Kamer van Koophandel nr. 65561961