Over mij

Mijn naam is Marjolein Dijkstra. Ik ben getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen. Ik heb jarenlang in de gezondheidszorg gewerkt. Tijdens deze jaren werd ik er door het werken met patiënten bij bepaald welke invloed een (ernstige) ziekte op het functioneren van de patiënt en zijn omgeving kan hebben. Hierdoor kreeg ik steeds meer oog voor de mens achter de patiënt.
Rond die periode vonden er in korte tijd binnen ons gezin een aantal heftige gebeurtenissen plaats die er uiteindelijk toe leidden dat ik in een burn-out terecht kwam.

Hierdoor kreeg ik de kans om stil te staan en te gaan onderzoeken op welke manier ik verder wilde. Ik zocht verdieping op het psychische vlak en wilde antwoorden vinden op existentiële vragen. Deze zware tijd is uiteindelijk een heilzame periode in mijn leven geweest. Ik was in staat om mijn eigen kracht te ontdekken en te groeien.

En nu?

Inmiddels ben ik bijna 10 jaar register therapeut. Dat betekent dat ik in het bezit ben van alle diploma’s en voldoe aan alle voorwaarden om goede en zorgvuldige therapie te kunnen verlenen.
Ik ben o.a. geregistreerd bij een landelijke vereniging die ook weer zorg draagt voor de kwaliteit van hun therapeuten. Maar niet alleen dit want ik zorg ervoor dat ik up to date blijf met verplichte bij- en nascholingen en mijn kennis en kunde blijft groeien.

2011-2015 Afgestudeerd als psychosociaal therapeut aan de 4-jarige HBO-opleiding tot psychosociaal begeleider/transpersoonlijk counselor en psychologie aan de Academie Integrale Menswetenschappen-SPSO te Zeist.
2015-2016 PSBK
2017 Relatietherapie
2018 Individueel Systemisch Werk
2018 Intuïtieve waarneming
2019-2020 Opleiding voor familieopstellingen bij het IVSW te Dieren
2021 Workshops Access Bars en Body Process van Access Counsiousness
2022 Traumasensitief werken