• Swammerdamlaan 24, 7002 HR Doetinchem

Relatietherapie

In een relatie die slecht gaat, zijn twee mensen heel alleen.

Elke relatie kent zijn ups en downs. Maar dit is anders. Jullie vechten elkaar de tent uit, of jullie vermijden elkaar, situaties of bepaalde onderwerpen. Ieder op zijn eilandje. Misschien vraag je je af of je samen moet blijven. Voor de kinderen of omdat je hoopt dat je de verliefdheid en het gevoel van vroeger weer terug kunt krijgen. Je wilt wel graag samen verder, alleen niet op deze manier..

Na al die jaren denk je dat je je partner door en door kent. En dat is waarschijnlijk in veel opzichten ook zo. Toch kunnen er in relatietherapie zaken boven water komen over jezelf en de ander waar jullie allebei van kunnen schrikken. Oude gedragspatronen die dienen om onszelf te beschermen, kunnen het contact met onze partner vertroebelen. Er ontstaan ruzies en conflicten die de angst en het verlangen verhullen. Dat de conflicten zo hoog kunnen oplopen dat ze ons tot wanhoop brengen is dan ook niet verwonderlijk.

Met therapie geef je aan dat je er samen niet uit komt en dat voelt vervelend. Aan de andere kant: zo kom je ook niet verder. Als je je relatie belangrijk vindt: doe er wat aan. Zoek uit of het niet veel beter kan. Wat dat betreft is relatietherapie echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.
Zorg dat je er echt alles aan gedaan hebt, voordat je een definitieve keuze maakt.

Voel je vrij om contact met me op te nemen wanneer je vragen hebt.  (Zie contact)