Blog

De beste wensen

‘De beste wensen!’
De komende week zal in veel ontmoetingen en gesprekken dit de openingszin zijn en ik denk dat we het in de meeste gevallen gedachteloos tegen elkaar zeggen.
Gisteren dacht ik eens na wat ik nu precies bedoel wanneer ik iemand het beste wens voor dit nieuwe jaar.
Het liefste zou ik je dan even apart willen nemen en vragen wat je dit jaar nodig hebt en wat je verlangens zijn. Waar ben je naar op zoek en van welke dingen wil je nu eindelijk eens afkomen? Waar ben je bang voor en waar word je blij van?

Maar omdat ik jullie die dit lezen niet allemaal ken of vaak tegenkom, wil ik hier mijn wens weergeven.
‘Ik wens je een goed 2018 toe. Ik wens je gezondheid en mensen om je heen die van je houden.
Ik wens je toe dat je oude zaken die niet meer goed voor je zijn kan leren loslaten zodat je nieuwe dingen kunt vastpakken.
Misschien is dat wel een oud trauma of pijn uit lang vervlogen tijden die je op de meest onverwachte momenten weer tegenkomt en dat ervoor zorgt dat je nooit helemaal vrijuit kunt leven en genieten.
Ik wens je toe dat je dit jaar de moed mag vinden om die diepe, onzichtbare wonden liefdevol te verzorgen en te helen. Ik wens je toe dat je dit niet alleen hoeft te doen, maar samen met iemand. Omdat je het misschien al zo lang alleen moet zien te rooien.
Ik wens je toe dat je mag ontdekken hoe waardevol en bijzonder je bent, want dat ben je.

Afgelopen jaar mocht ik het weer ontdekken bij al mijn cliënten hoe uniek ze zijn en hoeveel mooie talenten er verscholen lagen onder hun pijn die (vaak onbewust) zoveel aandacht vroeg. Ik heb m’n cliënten zien groeien, ik heb ze oude patronen zien loslaten en nieuwe gezonde handvatten zien ontdekken die precies bij ze passen. Het ging soms met de hakken in het zand want veranderen gaat niet vanzelf. Het is soms doodeng om het oude los te laten terwijl je nog niet weet hoe het nieuwe er concreet uit ziet. Dat is letterlijk oefenen, aanpassen en bijschaven. Ik heb het hele therapieproces naast ze gelopen, handen vastgehouden, zakdoekjes aangereikt, liefdevol geconfronteerd, schaterend gelachen en uiteindelijk was ik na ieder gesprek dat ik mocht voeren, diep geraakt.

Samenvattend wens ik je een mooi proces toe. Op welke manier dan ook. Een proces dat goed voor je is en het beste in je naar boven haalt.
En ik wens je liefde toe. Omdat liefde nog altijd de sterkste kracht is waar we ons mee kunnen omringen.

Reacties op deze pagina zijn gesloten.