Burn-out

Bij een burn-out ben je geestelijk en lichamelijk al langere tijd uitgeput.

Je hebt te lang in een hoge versnelling gewerkt of langdurige stress ervaren en te weinig tijd genomen om voor jezelf rust te geven.
De klachten die je daarbij kunt ervaren zijn oa.: lichamelijke vermoeidheid, problemen met je concentratie en/of geheugen, het gevoel dat je je grip verliest, slecht slapen, emotioneel, prikkelbaar. Eigenlijk zijn de symptomen talloos en iedereen ervaart daarin zijn of haar eigen klachten.

Ik kan je helpen om op een effectieve manier je burn-out te veranderen in kracht.

Een burn/out komt niet zomaar op je pad. Waarschijnlijk ben je sterk, draag je veel verantwoordelijkheid in je dagelijks leven,  ben je de spreekwoordelijke rots in de branding voor je omgeving en vind je je eigen welzijn minder belangrijk. Mooie eigenschappen maar ook een valkuil!

Hoe is het toch zover gekomen?
Ik zeg altijd (en dat zul je me vaker horen zeggen tijdens de gesprekken): je hebt niets fout gedaan. Je hebt het beste gedaan wat je op dat moment kon. Door de overlevingspatronen die we als jong kind aanleren en meebewegen op de wensen van de ander, vergeten we onszelf.
Samen gaan we inzichtelijk maken welke manier je jezelf onbewust als kind aangeleerd hebt waardoor je nu in een burn-out zit. Daarvoor heb ik een mooie oefening ontwikkeld waarin jouw patroon letterlijk zichtbaar wordt. Dit geeft mijn cliënten veel inzicht. En wanneer er inzicht ontstaat, ontstaat de mogelijkheid om te veranderen.
Ook werk ik met de systemische poppetjes waarin weer zichtbaar wordt hoe de dynamiek was in het gezin waar je bent opgegroeid. Deze dynamiek is namelijk ook vaak een reden waarom we doen zoals we doen. Daarnaast werk ik met psycho educatie, handige tools en tips.

Dus heb je een burn-out?
Want dit is hét moment om eens drastisch te onderzoeken hoe het anders mag in je leven. En daar mag je alle tijd voor nemen.
Het komt absoluut goed dus geen paniek. Wat ik van jou vraag is het verlangen om te veranderen en de belofte aan jezelf dat het vanaf nu anders mag. En dan gaan we samen op weg. Onderzoeken, ontdekken, helen en nieuwe – jouw unieke – kracht ontdekken!